A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója tagfelvételt hirdet

A Stúdió célja a tehetséges pályakezdő fotográfusok és valamilyen módon fotográfiát alkalmazó képzőművészek, továbbá a fotográfia elméleti, történeti, kritikai kérdéseivel foglalkozó szakemberek ismereteinek, felkészültségének fejlesztése, a szakmai közéletbe, pályára történő beilleszkedésük segítése. A Stúdió a tagok alkotómunkájához eszmei, anyagi támogatás nyújt, képviseli őket hazai és nemzetközi fórumokon, valamint más szervezetekkel való együttműködések során.

A tagok részt vehetnek Stúdiós pályázatokon, kiállítási lehetőséghez juthatnak, bekapcsolódhatnak a Stúdióban folyó műhelymunkába, kedvezményesen vehetnek részt a Stúdió által szerevezett portfolió bemutatókon, programokon. A Stúdió tagkártyájával ingyenesen látogatható több múzeum, kiállítóhely, továbbá kedvezménnyel lehet igénybe venni több fotólabor szolgáltatását.

Ki jelentkezhet?

Várjuk mindazon 18-35 év közötti alkotók, szakírók és kutatók jelentkezését tagságunkba, akik elhivatottságot éreznek a fotográfia iránt, és aktívan részt akarnak venni a Stúdió munkájában. Szakirányú végzettség nem feltétel. A Stúdióba 35 év feletti „pályakezdők” jelentkezését is várjuk. Sikeres felvételi esetén számukra 3 éves tagságot tudunk biztosítani.

A jelentkezés módja

1. Az alkotók bemutatkozó portfolióval és kitöltött jelentkezési lappal jelentkezhetnek. Digitális portfoliót (CD-t, DVD-t) csak abban az esetben fogadunk el, ha a munkák megvalósulási formáját, installálását kizárólag digitális módon képzeli az alkotó, vagy a mű csak digitális formában dokumentálható (pl. web/blog/videó alapú mű, vagy fotográfiát is használó térbeli konstrukció/installáció digitális dokumentációja stb.).

A portfolió technikai kritériumai: az album/mappa 15-30 képet vagy nyomatot tartalmazzon, célszerű feltüntetni a képek adatait:

sorozatcím (ha van),

képcím,

elképzelt kiállítási méret,

készítés éve,

technika,

továbbá az alkotói elképzelés, koncepció leírása.

A portfolióhoz csatolni kell az alkotó szakmai önéletrajzát is.

2. A szakírók, kutatók szakmai önéletrajzzal, publikációs jegyzékkel, és/vagy két-három írással (kritika, esszé, tanulmány), illetve a kitöltött jelentkezési lappal jelentkezhetnek.

A jelentkezéseket 2010. február 23-25-ig 15 és 19 óra között személyesen lehet leadni az ArtBázison:1085 Budapest, Horánszky utca 25. Azok a jelentkezők, akik nem tudják személyesen elhozni az anyagukat, 2010. február 25-ig, postai úton is beküldhetik azt a következő címre: Magyar Fotóművészek Szövetsége, 1065 Budapest, Nagymező utca 20. A február 25. után postai úton érkező jelentkezéseket nem áll módunkban figyelembe venni.

A felvétel menetrendje

A jelentkezéseket a Stúdió felvételi bizottsága bírálja el, amelynek tagjai:

Cséka György (FFS titkár)

Erdei Kriszta (FFS tag)

Koronczi Endre (képzőművész – felkért szakértő)

Krajnik István (FFS tag)

Kudász Gábor Arion (FFS tag)

Nánási László (FFS vezetőségi tag)

Misetics Mátyás (FFS vezetőségi tag)

A felvételi kétfordulós rendszerű: 2010. február 27-én, az első körben a bizottság áttekinti és elbírálja a leadott munkákat. A második fordulóban, március 6-án, az ArtBázison a továbbjutott, ígéretesnek ítélt pályázatok alkotóival személyesen is elbeszélgetünk. A végső döntésről, a felvételi eredményéről a jelentkezőket e-mailben értesítjük 2010. március 9-ig.

A leadott anyagokat 2010. március 9-11-én, 15 és 19 óra között lehet felvenni az ArtBázison. A postán elküldötteket, amennyiben felbélyegzett, megcímzett válaszborítékot tartalmaznak, visszaküldjük. A március 12-ig át nem vett anyagokért felelősséget nem vállalunk, azokat nem tároljuk.

Letölthető jelentkezési felhívás, jelentkezési lap, segítség portfoliókészítéshez, egyéb infó: itt.

~ Szerző: Kitti Kovács - január 27, 2010.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: